Företag

 entreprise

Gespage är designad för företag i alla storlekar. Dess arkitektur är utformad för såväl enkla som komplexa installationer. Har man ett mindre antal skrivare/MFP, kan Gespageservern kontrollera både de skrivare/MFP som är anslutna till nätverket och de skrivare som är anslutna till klientdatorer via USB. För mer komplexa lösningar med många skrivare/MFP och olika lokaliseringar används teknologin Serveragenter. Gespageservern kommunicerar med serveragenterna på de lokala printservrarna vilket innebär att dokumenten hanteras på den lokala servern, och skickas inte fram och tillbaka mellan de olika servrarna.

Användning av lokala serveragenter bidrar till att hålla kostnaden nere eftersom det är fritt att sätta upp så många serveragenter man vill och behöver.

Gespage lämpar sig väl för företag genom möjligheten att administrera och optimera de olika utskriftsflödena med filter och regler. Det bidrar till flexibilitet och minskade utskriftskostnader. Ett dokument kan t.ex. bli omdirigerat om det uppfyller något av följande villkor:

  • Om antalet sidor är större än X, omdirigera utskriften till skrivare Z.
  • Om priset för utskriften är högre än X, omdirigera utskriften till skrivare Z.
  • Om pappersstorleken är X, omdirigera utskriften till skrivare Z (X kan t. ex. vara A3).
  • Om färgen är X, omdirigera utskriften till skrivare Z (X kan t ex. vara färg eller svart/vitt).

Print2Me är en attraktiv funktion för företag

Denna funktion, som är integrerad i den redan befintliga funktionen utskrift på begäran, består av att användaren skickar sin utskrift till en gemensam skrivarkö där dokumentet förblir låst till dess att användaren autentiserar sig vid en skrivare/MFP som är ansluten till Gespage och väljer att skriva ut sitt dokument. Det är också möjligt att skicka utskrifter från en Gespageserver till en annan, även om servrarna befinner sig på "isolerade" Vlan.

Omdirigeringsfunktionaliteten gäller även för Print@Me funktionen:

  • Om omdirigering är satt till "nej" kommer dokument som skickats till en specifik skrivare bara gå att skriva ut på denna skrivare, men skrivaren kan fortfarande skriva ut dokument från andra kompatibla skrivare.
  • Om omdirigering är satt till "lokal Print2Me" kommer dokument som skickats till en specifik skrivare att kunna skrivas ut på en kompatibel skrivare som finns på samma printserver.
  • Om omdirigering är satt till "global Print2Me" kommer dokument som skickas till en specifik skrivare att kunna skrivas ut på en kompatibel skrivare oavsett vilken printserver den finns installerad på.

entreprise2

Det är viktigt för företag att kunna generera rapporter och statistik över sin utskriftsmiljö. Gespage erbjuder rapporter över utskriftsvolymer, kostnad per skrivare/MFP, användare, avdelning och grupper samt statistik med grafer och diagram över vilken typ av dokument som skrivs ut mest. 

 

De senaste artiklarna om Gespage

Info in other languages

european union flag perspective anim 150 clr 4611

Utvärdera Gespage
kostnadsfritt i 60 dagar

 prova liten