Mobil & molnutskrifter

mobiprint 140

Studenter och personal på skolor, universitet och företag vill oftast jobba med sin egen utrustning som t ex. laptop, surfplattor, smarta telefoner etc. Detta är en del av konceptet, BYOD (Bring Your Own Device).

 Gespage mobile app

iPhone app v2

Appen finns för både Apple iPhone och iPad och för Androidbaserade smarta telefoner och plattor. Appen är f.n. gratis men den som erbjuder tjänsten måste ha en giltig licens för Gespage mobile.
Appen registrerar sig som en dokumentläsare i den mobila enheten och när du får ett e-postmeddelande eller öppnar ett dokument i en annan app kan du välja Gespage mobile som dokumentläsare och skriva ut. Du kan också öppna appen direkt och skriva ut från galleriet, kameran, filsystemet, ditt eget filutrymme på Gespage server eller via e-post. När du har valt dokumet att skriva ut skickas detta till Gespage server, där det processas för den skrivare som du har valt. Beroende på hur inställningen i Gespage server, kommer dokumentet ut på vald skrivare eller läggs i din utskriftskö för säker utskrift.
Andriod v2 350Gespage mobile kan också användas för att frigöra dokument som ligger i användarens utskriftskö för säker utskrift. Användaren kan ange vid vilken skrivare som denne står, antingen genom att slå in skrivarens ID på telefonens knappsats eller genom att skanna en QR-kod som finns vid maskinen.

Användaren kan också logga in på sitt Gespagekonto och välja dokument som skall skrivas ut eller raderas.

Flera användare kan dela på en surfplatta/mobil, t.ex. inom en skola/förskola. Det är också möjligt att ansluta till flera olika Gespageservrar, t.ex. olika bibliotek, skolor etc.

För vissa maskiner, t.ex. Xerox, kan appen erbjuda en helt kortlös integration för inloggning. Istället för att logga in med kort/bricka eller användarnamn/lösenord, kan användaren identifieras med hjälp av mobilen.Med hjälp av mobilen får man access till maskinen, tillgång till sin utskriftskö, automatisk uppsättning av sin e-postadress (till,från), hemmakatalog och inloggning i andra tredjeparts appar i Xerox maskinen.
Stöd för inloggning med mobilen finns för alla Xerox EIP/Secure access connect key maskiner som Gespage 6 stödjer.

 

 Download on the App Store Badge SE 135x40

Get it on Google Play

 

Användarportalen eller via e-post

Från en särskild webbportal eller genom att skicka ett e-postmeddelande (Gespage mobile modul krävs) till en specifik adress, är det möjligt för användaren att skriva ut sina dokument från sin egen laptop eller surfplatta.

Användarportal inloggning

 

Om användaren har ett Gespagekonto kan denne skapa ett mobilkonto (om modulen Gespage mobile är aktiverad). Utskrifter som skickas via modulen kommer att räknas i Gespage och debiteras användarens konto.

Användarportal